Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
DanishEnglishGerman

Bornholmerslagteren

Slagter Jørgensen håndværksmæssige ekspertise indenfor slagterfaget startede helt tilbage i 1864. Her startede slagter Ditlev Jørgensen i Fjelsted på Fyn de stolte traditioner med at åbne en slagterforretning, hvor der blev handlet med kreaturer og ikke mindst salg af kød og pålægsvarer.
Lidt senere kom 2. generation, sønnen Hans Ditlev Jørgensen, til verden og fortsatte faderens stolte traditioner Harndrup.

Her overtog Hans Ditlev i år 1900 en slagterforretning, som blev drevet efter samme koncept som faderens. Senere blev slagterforretningen i Harndrup drevet videre af Hans Ditlev Jørgensens børn, hvor der 6 gange om ugen blev produceret og kørt pålæg og kødvarer ind til udsalg på kvægtorvet i Odense.
En anden af Hans Ditlev Jørgensens børneflok på 12 søskende,
Richard Jørgensen tog springet til Bornholm, hvor han i 1933 arbejdede som sommerhjælp hos Slagter Fillipsen i Sandvig på Nordbornholm. Her mødte Richard Jørgensens kommende hustru, Emmy Larsen, og i 1934 erhvervede de Oluf Kofoeds slagterforretning i Sandvig.

Her fortsatte de Slagter Jørgensens stolte traditioner indenfor slagter- og pølsemagerifaget. I 1942 kom næste skud på stammen af slagtere til verden – 4. generation, sønnen Hans Jørgen Jørgensen, der senere blev udlært slagter hos Slagter Riddersborg i Rønne. I 1965 købte han sammen med sin hustru, Inge Gunhilda Køhlert, slagterbutik i Skolestræde 1, Sandvig, og de blev dengang udnævnt til Danmarks yngste selvstændige ”slagterpar”. Der skulle kun gå 2 år, førend deres første søn og 5. generation, Richard Ditlev Jørgensen (opkaldt efter bedstefar), kom til verden, og i 1987 blev Richard udlært butiksslagter og dermed var 5 generation af slagtere i familien Jørgensen en realitet. Efter 3 år i slagterbutik på Frederiksberg i København, vendte Richard hjem til Bornholm, hvor han sammen med faderen, Hans Jørgen Jørgensen, drev slagter- og cateringvirksomhed og var leverandør til hoteller, restauranter og storkøkkener på Bornholm. Sideløbende blev der produceret pålæg og pølser efter de traditionelle metoder og recepter i Slagter Jørgensen, nu Bornholmerslagteren.

I 2010 opstod muligheden for via investorer at tilføre virksomheden midler til at opgradere og optimereproduktionsvirksomheden til også at ”eksportere” de populære varer til Sverige og det øvrige Danmark. Visionen er her at producere varer af høj kvalitet ved anvendelse af Bornholmske råvarer og efter de gamle stolte familierecepter og traditionelle arbejds- og rygeprocesser.

Bornholmerslagteren er derfor garant for kvalitet og stolte traditioner indenfor faget med varer produceret af gode Bornholmske råvarer, hvor fødevaresikkerhed og dyrevelfærd er i højsædet.