Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
DanishEnglishGerman

Vellensbygård Kartofler

Vellensby i Nylars, dyrker Torben Sonne kartofler, som tredje generation på slægtsgården fra 1917.

Torben og hans hustru, overtog gården i 1998, og alle årene har der været kartofler på ejendommen – både hans far og farfar har haft kartofler på markerne.
Arealet til kartofler udgør kun en lille andel af markdriften, idet markerne ellers er sået til med korn, som bruges til foder til grisene, som også er en del af den daglige drift.

Men kartoflerne er en vigtig del af virksomheden, da produktionen  gør arbejdet for Torben og hans ansatte mere spændende og alsidigt, og samtidig være med i hele kæden fra jord til bord.

Dyrkningen af kartoflerne foregår på markerne omkring gården i Nylars og resultat af udbytte og kvalitet, er meget afhængig af vind, vejr og vand – men det er netop det, der er udfordringen med dyrkningen af kartofler.

Vellensbygård ønsker at producere en god kartoffel, som er kogefast og har en god smag – og så skal de selvfølgelig allerhelst sælges og nydes på det Bornholmske marked.

De nye kartofler er af sorten ”Solist”, som tages op af jorden inden for samme døgn, de leveres til de Bornholmske butikker, så kunderne oplever smagen af friske, nyopgravede kartofler.

sonne 2_gray