Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
DanishEnglishGerman

Vingården Lille Gadegård

Vinmarken på 39.000 kvadratmeter er siden år 2000 plantet til med rødvinssorterne Rondo, Frühbourgunder,og Bolero samt hvidvinssorterne Orion, Solaris. Vi har også ribs-, solbær- og stikkelsbærbuske.

I 2005 blev det lille potdestilleri på 2200 liter taget i brug. På destilleriet fremstilles Brandy. Lagring foregår i en underjordisk kælder på 50 kvadratmeter. Da vinbonden også er almindelig bonde og dyrker maltbyg var det nærliggende også at fremstille whisky. Første salg af disse gyldne dråber fandt sted i 2009. Efterfølgende fremstilles en række andre destillater og brændevine.

Restauranten, vores spisested, har gradvist udviklet sg til at servere både frokost og aftenbuffet. Køkkenet er et rigtigt landkøkken hvor al maden, som serveres bliver produceret. Udvalgte dage i sæsonen griller vinbonden gris på ikke under 80 kg. – nok til hundrede mennesker. Andre dage står menuen på Limousinebuffet (okse gris lam). Både gris og limousine nydes med stor byg selv salatbar og kartofler.

2 gange om ugen viser Vinbonden rundt på gården på syngende bornholmsk. Turen rundt tager cirka 38 minutter og handler om vin, kvinder og politik. Efter rundvisningen er det muligt at smage på Vingårdens produkter i restauranten.

Det, vi lever af, er vores mousserende frugtvine på ribs og solbær. Et sikkert produkt, da disse frugtbuske har lært at leve med vores skiftende vejr på øen. De modner midt på sommeren, hvor solen kaster sit dejlige lys i store mængder. Druer derimod ønsker et langt og solrigt efterår. Det får vi forhåbentlig om nogle hundrede år.

Dyreholdet på Vingården er Øffe ( gris på 450 kg, som drikker cola fra flaske, og Aksel, fedekvæg, høns, gæs, kaniner, en del katte og en stor flok skovgrise. Vingården er en dejlig oplevelse for børn, som elsker at boltre sig langt fra trafikeret vej. Imens nyder de voksne sig selv og hinanden – og det vi serverer i restauranten. Nydelsen på Vingården kan strække sig over mange timer, så derfor er det muligt at overnatte i telt på vores primitive teltplads. Vi har sat rammerne. Du vælger selv indholdet.